Değer kaybetmiş ülke paraları alınabilir

Değer kaybetmiş ülke paraları alınabilir

Fon yöneticisi El-Erian, yatırımcılara, volatilite ile başa çıkabilirlerse, çok değer kaybetmiş gelişen ülke paralarının alınabileceğini söyledi

A+A-

Dünyaca ünlü fon yöneticisi ve Allianz SE'nin baş ekonomi danışmanı Mohammed El-Erian, kısa vadeli fiyat dalgalanmaları ile başa çıkmakta istekli yatırımcıların, dünyanın en büyük ekonomileri dışındaki para birimlerindeki sıçramalara oynayarak iyi bir iş yapabileceklerini söyledi.

El-Erian, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "Eğer çok fazla volatilite için iştahınız varsa ve pozisyonunuzu devam ettirebiliyorsanız, gelişen piyasa döviz piyasaları cazip" dedi ve "Bu, kayda değer bir volatiliteyi tolere edebilecek bir portföyün bir parçası olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Meksika pesosu, seçilmiş başkan Donald Trump'ın politikalarından dolayı ülke ekonomisinin zarar göreceği spekülasyonuna bağlı olarak, Çarşamba günü rekor seviyeye düştü ve üst üste beş hafta geriledi. TürkLiraso da son aylarda, Arjantin ve Malezya para birimleri ile birlikte sert düştü.

El-Erian, "Bu paralar birçok durumda aşırı darbe aldı," dedi ve "Er ya da geç geri dönecekler, ancak bu oldukça volatil olacak" değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.