Derbinin kazananı olmadı

Derbinin kazananı olmadı

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbi 0-0 sona erdi.

A+A-

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbi 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe Teknik Direktör Dick Advocaat, Beşiktaş derbisinde takımında değişiklik yapmadı. Ülker Stadı'nda oynanan derbide Advocaat, geçen hafta Çaykur Rizespor'u 5-1 yendikleri maçın ilk 11'ini bozmadı. Kazanan 11'i değiştirmeyen Hollandalı teknik adam kalede Volkan Demirel'i oynatırken, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza'yı oynatan Advocaat, orta sahanın kanatlarını Sow ile Aatif Chahechoue'den kurdu. Fenerbahçe'de forvet arkası Alper Potuk, ileri uçta ise Robin van Persie oynadı.

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Lens, sakatlığını atlattı ve derbide 18 kişilik kadroya alındı. Son iki antrenmanda takımla çalışan Lens, sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertlilerin oynadığı son 4 resmi maçı kaçırmıştı. Lens, derbide kulübede oturdu ve Advocaat'tan şans bekledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta son lig mücadelesine göre 4 değişiklik yaptı. Güneş, sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen Gökhan Gönül'ü ilk 11'de sahaya sürdü. Rahatsızlığı olduğu bildirilen Vincent Aboubakar'a yedekler arasında yer alırken, bu oyuncunun yerine Kerim Frei ilk 11'de sahaya çıktı.

Yine son lig maçında orta sahada savunmaya dönük oynayan Gökhan İnler'in yerine ilk 11'de Tolgay Arslan şans buldu. Tecrübeli teknik adam, savunmanın göbeğinde de değişiklik yaptı ve Atınç Nukan'ı yedek soyundurup, Dusko Tosic'i sahaya sürdü.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım adına da en önemli pozisyon 30. dakikada yaşandı. Alper Potuk'un ceza sahası sağ çaprazından ortaladığı top, kale sahasında Hutchinson'un müdahalesiyle havalandı. Hava topunda rakibinden önce topa yükselen De Souza'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlağa yine Hutchinson müdahale etti. Kısa düşen topa gelişine Skrtel'ın vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı. İlk devrede Beşiktaş rakip kaleye şut atamazken, Fenerbahçe şutlarında isabet bulamadı.

İkinci yarıda da Fenerbahçe gol bulmak için bastırsa da Beşiktaş pozisyon vermedi. Sarı lacivertliler, Lens'in oyuna girmesinin ardından önemli fırsat yakaladı. Ancak son paslarda ve vuruşlarda etkili olamadılar.

Karşılaşmada gol olmadı ve mücadele 0-0 sona erdi. Böylece Beşiktaş haftayı 29, Fenerbahçe ise 25 puanda kapattı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.