Dev bankalar korkudan, Bitcoin depoluyor

Dev bankalar korkudan, Bitcoin depoluyor

21 Ekim'deki DDoS saldırısı bankaların gözünü korkuttu, dev bankalar, daha büyük zarara uğramamak için hacker'lara Bitcoin ile fidye ödeme seçeneğini değerlendirmeye aldılar.

A+A-

Finans dünyasının önemli merkezlerinden Londra'daki bankalar büyük boyutlarda Bitcoin satın almaya başladı. Bankaların bu hamlesi ise önemli bir güvenlik politikası değişiminin sonucu. 

21 Ekim'de yaşanan ve tüm dünyada internetin yavaşlamasına veya dev sitelere erişimin kesilmesine neden olan DDoS saldırılarına şahit olan Londra bankerleri, kritik IT alt yapılarına sızma ihtimali olan hackerlar'a fidye ödemesi teklif edecekler. Böylece hacker'ların bankaya büyük bir zarar vermesini engellemeyi umuyorlar.

Daha büyük saldırılar bekleniyor

21 Ekim'deki saldırıları hacker'ların küçük bir denemesi olarak değerlendiren bankalar, yakın gelecekte daha büyük çaplı ve daha kritik saldırıların gerçekleşeceğine inanıyorlar.

Bu saldırılardan bazılarının ise kendilerine yöneleceğinden emin olan bankalar, güvenlik sistemlerini geçebilecek saldırganlarla hızlı şekilde anlaşmak için kasalarında Bitcoin saklamaya karar verdiler.

Piyasadan önemli miktarda Bitcoin toplayacak olan banklar, herhangi bir saldırı anında, hacker'lara saldıradan vazgeçmeleri için Bitcoin teklif edecekler. 

ABD ve müttefiki İngiltere'nin, Rusya, Çin veya Kuzey Kore'den yönelen siber saldırıların ana hedefi olması da Londra bankalarının yaşadığı tedirginliğin bir diğer sebebi.

Üçüncü Dünya Savaşı tartışmalarının yaşandığı bir dönemde bu savaşın ilkadımının siber saldırılar olacağını düşünen bankalar, fidye ödeyerek daha büyük zarara uğramaktan kurtulmayı umut ediyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.