Dev fonlar Yunan tahvillerini satıyor

Dev fonlar Yunan tahvillerini satıyor

PIMCO, portföyündeki Yunan devlet tahvillerini sattığını ve Yunanistan'ın yapacağı yeni bir ihraçta tahvil alımı yapmakla ilgilenmesinin muhtemel olmadığını açıkladı

A+A-

Dünyanın en büyük tahvil yatırımcılarından biri olan PIMCO, portföyündeki Yunan devlet tahvillerini sattığını ve Yunanistan'ın yapacağı yeni bir ihraçta tahvil alımı yapmakla ilgilenmesinin muhtemel olmadığını açıkladı. 

Yunanistan, 3 yıllık aradan sonra ilk tahvil ihracını Temmuz ayında yapmak istiyor. Ancak kreditörlerin borç rahatlatma konusunda görüş ayrılıkları tahvil ihracının ötelenmesine yol açabilir. 

Pimco'nun portföy yöneticilerinden Andrew Bosomworth yaptığı açıklamada, "Fiyatların yeniden yükselmeye başlamasıyla birlikte elimizdeki tahvilleri azalttık. Yunanistan yeniden borçlanma piyasasına döndüğünde, tahvillerin getirileri büyük olasılıkla cazip olmayan seviyelerde olacak" diye konuştu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.