Devlet Bank Asya'daki 500 polisin peşinde

Devlet Bank Asya'daki 500 polisin peşinde

Bank Asya'ya el konulacağı sırada destek amacıyla ortalama 25 biner TL yatıran 500 polis hakkındaki inceleme tamamlandı

A+A-

Bank Asya'ya el konulacağı sırada, bankaya ortalama 25 biner lira yatıran 500 polis hakkında işlemler tamamlanmak üzere. milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre incelemesini tamamlayan Emniyet Genel Müdürlüğü dosyayı ilgili birimlere gönderdi. 

İşte o yazı

"Gülen hareketinin bürokrasiden tasfiye süreciyle aynı anda başlatılan cemaatin finans kaynaklarının kesilmesi çalışmaları çerçevesinde, hükümetin en önemli hedefi Bank Asya olmuştu.

Daha sonraları “FETÖ / Paralel Devlet Yapılanması” (PDY) adıyla tanımlanan Gülen cemaatine maddi kaynak yarattığı gerekçesiyle el konulan Bank Asya’nın kayıtlarında incelemeler yapıldı.

Bu incelemelerde, cemaate yönelik başlayan tasfiye sürecinde bazı polislerin Bank Asya’ya parasal destekte bulunduğu belirlendi.

Hatırlanacağı üzere, halen ABD’de olduğu belirtilen eski milletvekili ve futbolcu Hakan Şükür, o dönemde Bank Asya’ya para yatırdığını açıklamıştı. İşte isimleri tek tek tespit edilen bu polislerin de Şükür’ün açıklamasının olduğu dönemde Bank Asya’ya para yatırıp finansal destek verdikleri saptandı. 
Bank Asya üzerinde çalışmalarını yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi Başkanlığı, bu süreçte yaklaşık 500 polisin para yatırdığını ortaya koydu. Bu polislerin yatırdıkları miktar ise devlet güvencesinden faydalanmak amacıyla ortalama 25’er bin lira olduğu belirtiliyor.

Polislerin, gerek mallarını satarak gerekse başka finans kurumlarından kredi çekerek bu katkıyı verdikleri yönünde tespitler yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, isimlerini tek tek belirlediği bu polislerin listelerini görev yaptıkları merkez ve taşra birimlerine gönderdi. Şimdi bu polislerle ilgili yeni bir süreç başlatılacak. "

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.