Dolar ABD verileriyle yükselişe geçti

Dolar ABD verileriyle yükselişe geçti

Bugüne 3.6530 seviyesinden başlayan, daha sonra 3.64'e gerileyen kur ABD'de beklentiden iyi gelen enflasyon ve perakende satış verileriyle yükselişe geçti.

A+A-

 ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentilerden daha erken faiz artışına gidebileceğini işaret eden güçlü ABD verileri ardından dolar/TL 3.70'in üzerini test etti.

Dün 3.64'ün altına gevşeyen Dolar/TL  akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarıyla yönünü yukarı çevirmişti.  

ABD Senatosu Bankacılık Komitesinde sunum yapan Yellen istihdam ve enflasyon beklentiler doğrultusunda gelişirse gelecek toplantılarda politika faizinde ek ayarlamalar yapılmasının uygun olacağını belirtti. 

Yellen "gevşek para politikasının sıkılaştırılması için gereğinden uzun beklemek akıllıca olmaz" yorumunu yaptı. Konuşmanın etkisiyle kur akşam saatlerinde 3.68'e kadar yükselmişti

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.