Dolar OHAL ilanı ile 3.10'a doğru gidiyor

Dolar OHAL ilanı ile 3.10'a doğru gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ay süreyle OHAL kararı alındığını açıklamasından sonra dolar 2.0973'ü gördü

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ay süreyle OHAL kararı alındığını açıklamasından sonra dolar 2.0973'ü gördü. Dolar OHAL kararından önce, Türkiye'de piyasaların kapanmasından sonra S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürmesi ile yükselişe geçmişti. 

Rabobank analisti Piotry Matys, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürmesinin ardından, TL'nin dolar karşısında kayıplarını 3.10'a genişletebileceğini ve bunun da 3.15'lere giden yolu açabileceği yorumunda bulundu. Matys, Türk yetkililerin yabancı yatırımcının kaybolan güvenini onarmak için yapıcı mesajlar vererek, önlemlere odaklanmaları gerektiğini söyledi. Matys, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve diğer önemli yetkililerin açıklamalarının ardından TL'nin kayıplarını azaltabileceğini ve paniğe gerek olmadığını ifade etti.

Türk Lirası dolar karşısında, ülkedeki kurumlardaki yoğun işten çıkarmalar ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'in Türkiye'nin kredi notunu indirim için izlemeye almasının başarısız darbe girişiminin olası etkileri konusunda endişeleri artırması sonucu, tüm zamanların en düşük seviyesinin yalnızca yüzde 1 uzağına kadar yaklaşmıştı.

 

>> OLAĞANÜSTÜ HAL NEDİR, NASIL UYGULANIR

 

Hisse senetleri üç yılın en sert satışını yaşarken, tahviller düşerek 10 yıllık tahvil faizlerini Mayıs ayıdan beri en yüksek seviyesine yolladı. Yılmaz, OHAL kararından darbe girişimine kadar birçok konuya değindi. Söz konusu açıklamaların ardından Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi'nde satışlar hızlandı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,67 düşüşle 74.902,84 puandan tamamladı.Lira, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel büyüme tahminini düşürmesinin ardından, gelişen piyasa para birimlerindeki düşüşleri takip etmişti. TL, TSİ yaklaşık 04:10'da dolar karşısında 3.0623 seviyesine kadar inerek, 3.0752 ile tarihinin en düşük seviyesini gördüğü Eylül ayından bu yana en zayıf seviyesine gerilemişti.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.