Dolar tutunaklarla 2.92'nin altını gördü

Dolar tutunaklarla 2.92'nin altını gördü

FED tutunakrlarının açıklanmasının ardından TL karşısında 2.9187'ye kadar gerileyen dolar raha sonra hafif yükseldi

A+A-

Türk Lirası, dün Fed üyelerinden gelen şahin tondaki açıklamalarla dolara karşı diğer gelişen ülke para birimlerine paralel olarak değer kaybettikten sonra, Fed tutanaklarının yetkililerin faiz artırımının zamanlaması konusunda ayrıştığını göstermesiyle 2,92'nin altına indi.

Dolar, Fed tutanaklarının yetkililerin enflasyonda hafif sert yükseliş riski gördüğünü göstererek, faiz oranlarının bir süre daha düşük kalacağı tahminlerini yükseltmesinin ardından kazancını azalttı. 

New York Fed Başkanı William Dudley'nin eylül ayında faiz artışına gidilmesinin mümkün olduğunu ve Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın bu yıl en az bir kez faiz artırılmasının uygun olacağını dile getirmesi gelişen ülke varlıklarındaki rallinin sona ermesine neden olmuştu. Açıklamalar sonrası Fed fon vadeli kontratları bu yıl faiz artışı yapılma ihtimalini %50'nin üzerinde fiyatlıyor. 

Güne 2,9380 seviyesinden başlayan Dolar/TL  saat 21:26 itibariyle 2,9187 seviyesine geriledikten sonra 2.92'nin hemen üstünde işlem görmeye devam ediyor.

dolar.jpeg

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.