Dünyanın en büyük fonu hisse payını artıracak

Dünyanın en büyük fonu hisse payını artıracak

970 milyar dolar değerindeki Norveç Varlık Fonu, oldukça fazla miktarda hisse almaya hazırlanıyor. 

A+A-

Yatırımcılar küresel hisse piyasasındaki yükselişin şu an sekizinci yılında olmasını sorgularken dünyanın en büyük varlık fonu, oldukça fazla miktarda hisse almaya hazırlanıyor. 
970 milyar dolar değerindeki Norveç Varlık Fonu, kazançlarını artırmak ve ülkenin Petrol  varlığını gelecek nesiller için korumak adına hisse payını yüzde 60'tan yüzde 70'e çekecek. 

Fonun İcra Kurulu Başkan Vekili Trond Grande, Oslo'da fonun ikinci çeyrek kazançlarını sunmasının ardından Salı günü verdiği röportajda, "Piyasanın yüksek veya düşük fiyatlandığı konusunda ve hisselerin ve tahvillerin pahalı veya ucuz olup olmadığı konusunda herhangi bir görüşümüz yok" dedi ve "Hisse satın alım kararı, stratejik bir düzlemde gerçekleşti" diye konuştu. 
Son beş yıl içerisinde değerini ikiye katlayan ve portföyüne risk eklemeye devam eden fon, ikinci çeyrekte 202 milyar kron (26 milyar dolar), yılın birinci yarısında ise 499 milyar kron kar elde etti. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.