Dünyanın en büyük hisse piyasaları 2008'den bu yana en büyük ayrışmayı yaşıyor

Dünyanın en büyük hisse piyasaları 2008'den bu yana en büyük ayrışmayı yaşıyor

Çin ve ABD hisse senedi piyasaları, farklı yönlere doğru hareket ediyor. Dünyanın en büyük iki hisse piyasası, 2008'den bu yana olan en büyük ayrılığını yaşıyor.

A+A-

Asya'nın en büyük ekonomisinde yukarı yönde harekete karşı giderek şiddetlenen tedbir, bugüne dek sakinliğini koruyan Şangay Bileşik Endeksi'ni geçtiğimiz hafta sarstı ve gösterge, geçtiğimiz seans 3 ayın en düşük seviyesine indi. ABD'de ise en büyük hisse senedi piyasası, Fransa'daki seçimlerin ardından başlayan risk rallisini sindirmeye çalışıyor. S&P 500 Endeksi, Donald Trump'ın Kasım'daki zaferiyle ateşlenen reflasyon işlemleriyle hareket etmeye devam ediyor. 

İki piyasa arasındaki bu uzaklaşma, bahsi geçen hisse piyasalarının, Lehman Brothers'ın çökerek küresel finans sisteminde kaos yaratmasından hemen önce, yani, 2008 yılının Ağustos ayından beri sergilediği en uyumsuz hal anlamına geliyor. (Bloomberg News)


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.