ECB/Lautenschlaeger: Faizleri değiştirmek için çok erken

ECB/Lautenschlaeger: Faizleri değiştirmek için çok erken

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Sabine Lautenschlaeger, faiz artırmaktan bahsetmek için henüz erken olduğunu dile getirdi.

A+A-


Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Sabine Lautenschlaeger ECB'nin faizleri artırmadan önce enflasyonun yüzde 2'nin hemen altında bulunan hedef seviyede istikrarlı bir şekilde kalacağından emin olunması gerektiğini ancak tahvil alım programının bu yılın sona ermesinden hemen önce daraltılabileceğini dile getirdi. 

Pazar günü bir Alman radyosunda konuşan Lautenschealeger, enflasyonun yalnızc a bir aylığına hedef seviyeye yaklaştığının görüldüğünü ve bunun memnuniyet verici bir gelişme olduğunu ancak önemli olanın enflasyonun bu seviyede istikrar kazanıp kazanmadığının görülmesi olduğunu dile getirdi. 

Lautenschlaeger sözlerini şöyle sürdürdü: "Ocak ayı için henüz emin değiliz ama Aralık ayında enflasyondaki yükseliş büyük ölçüde yakıt fiyatlarında ve baz etkisinden kaynaklandı. Bu nedenle enflasyonun bir trend olarak yukarıya döndüğünün görülmesi kesin olarak çok önemli. Bu durumda emin olmak için bir kaç ay daha bekleyebilirz sanırım" 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.