Eski Güney Kore Devlet Başkanı Park gözaltına alındı

Eski Güney Kore Devlet Başkanı Park gözaltına alındı

Güney Kore’de yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmakla suçlanan eski Devlet Başkanı Park Geun-hye, Seul mahkemesinin hakkında yakalama kararı vermesi üzerine gözaltına alındı.

A+A-

Güney Kore’de yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmakla suçlanan eski Devlet Başkanı Park Geun-hye, Seul mahkemesinin hakkında yakalama kararı vermesi üzerine gözaltına alındı. Böylelikle Park, soruşturma süresince gözaltında tutulan 3. eski Güney Kore lideri oldu.

Mahkeme, yazılı ilan ettiği karar gerekçesinde, Park'ın delilleri karartma ihtimali olduğunu belirtti.

Eski Devlet Başkanı Park'ın, kendisini koltuğundan eden rüşvet skandalı kapsamında tutuklu bulunan Samsung şirketinin başkan yardımcısı Jay Y. Lee ve yakın arkadaşı Choi Soon-sil'in bulunduğu gözaltı merkezine götürüleceği ifade edildi.

Güney Koreli savcılar, pazartesi günü Park hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istemişti. Park, Choi Soon-sil'in kurduğu iki vakıf aracılığıyla, aralarında Samsung ve LG'nin de bulunduğu bazı büyük şirketlerden rüşvet almakla suçlanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.