Euro, ECB'nin kararı ile geriledi

Euro, ECB'nin kararı ile geriledi

Avrupa Merkez Bankası'nın bugün sona eren toplantısı ve ECB Başkanı'nın açıklamalarının ardından euro dolar karşısında değer kaybediyor.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası'nın bugün sona eren toplantısı ve ECB Başkanı'nın açıklamalarının ardından euro dolar karşısında değer kaybediyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın bugün sona eren toplantısında faiz oranları değiştirilmedi ve tahvil alım miktarı aynı düzeyde bırakıldı. Bu beklentilere uygun bir karardı ancak toplantı sonrası yapılan açıklamalar beklenenden daha fazla güvcercin yönünde oldu. Eurodolar karşısında yüzde 0.3 oranında düşüşle 1.05965 seviyesine geriledi. Bunun da etkisiyle WSJ dolar endeksi yüzde 0.3 artışla 92.20 seviyesine yükseldi.

Döviz piyasası stratejistleri ECB toplantısının ardından yaptıkları değerlendirmelerde, "Piyasalar, enflasyondaki güçlenme ve büyüme rakamlarını dikkate alarak, ECB'nin tahvil alımlarını sınırlama yönünde açık kapı bırakabileceği beklentisine girmişti. Ancak bu gerçekleşmedi" ifadelerini kullandılar. 
Diğer yandan, ABD doları, yatırımcıların ABD'de daha yüksek faiz oranı beklentilerini dikkate almasından da olumlu etkilendi. 
Trump'ın salı günü yaptığı açıklamada, doların zayıf olmasını tercih ettiğini belirtmesi para biriminde değer kaybı getirdi. Ardından Çarşamba günü Fed Başkanı Yellen'in Fed'in istihdam ve enflasyon konusunda hedeflerine yaklaştığını ve politikaların daraltılması için uygun zamanın geldiğini belirtmesi, doların yeniden değer kazanmasına neden oldu.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.