FED bilançosunu da küçültmeye başlamalı

FED bilançosunu da küçültmeye başlamalı

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in enflasyonu ve işsizliği cari seviyelerde devam ettirmek için hedef politika faiz oranını düşük tutarken devasa büyüklüğe ulaşan bilançosunu küçültmeye başlaması gerektiğini söyledi.

A+A-

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in enflasyonu ve işsizliği cari seviyelerde devam ettirmek için hedef politika faiz oranını düşük tutarken devasa büyüklüğe ulaşan bilançosunu küçültmeye başlaması gerektiğini söyledi. 

Bullard, "Yüzde 2 ekonomik büyüme ortamında faiz oranlarını cari düşük seviyelerde devam ettirebiliriz, bilançonun 4,5 trilyon dolar seviyesinde düşmeye başlamasına imkan vermek, getiri eğrsinide daha doğal bir ayarlamaya imkan verebilir" diye konuştu. 

Bullard ayrıca, Fed'in mali politikanın nasıl gelişeceğini bekle gör yaklaşımı benimseyebileceğini, mali politikada değişikliğin çok düşük olan politika büyümesini artırarak ekonomik büyümeyi yükseltebileceğini de ifade etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.