'Fed faiz artırımı gelişen piyasaları etkilemez'

'Fed faiz artırımı gelişen piyasaları etkilemez'

Ünlü yatırımcı Mobius, Fed'in Haziran ayında gidebileceği olası bir faiz artırımının gelişen piyasaları etkilemeyeceğini belirtti.

A+A-

Franklin Templeton Investments Gelişen Piyasalar Grup Fon Yöneticisi Mark Mobius, “Bloomberg Markets: Asia” programında Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta Fed faiz artırımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Fed'in Haziran ayında olası bir faiz artırımının gelişen piyasalar üzerinde bence fazla bir etkisi olmaz” diyen Mobius, “Geçtiğimiz on yıla bakarsanız, Fed faizi ve gelişen piyasalar endeksi arasında bir korelasyon yok. Bu on yılda bazen her ikiside yükselmiş ki bunu beklemezsiniz” diye devam etti.

“Bence insanlar Fed faiz artırımı ve gelişen piyasalar üzerindeki etkisine çok fazla odaklanıyor.” diyen Mobius, bu yıl üç kez faiz artırımına gidilmesi ihtimaline yönelik, “Bence, işler mevcut haliyle devam ederse gayet mümkün. Enflasyona bakın, istihdama bakın, ekonomi iyi gidiyor” dedi.

Mobius, borçlarına az ilgi gösteren borçlu şirketlerin faizler yükseldiğinde sorun yaşayabileceğini, bu yüzden iflaslar beklediklerini belirtti. (BloombergHT)
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.