Fed'den doların yönünü belirleyecek açıklamalar

Fed'den doların yönünü belirleyecek açıklamalar

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari ve Dallas Fed Başkanı Kaplan'dan doların yönünü belirleyecek açıklamalar geldi

A+A-

Minneapois Fed Başkanı Neel Kashkari, "Enflasyon hedefimizin gerisinde olduğumuz ubiliyoruz" dedi ve işgücü piyasasında halen atıl kapasite bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kashkari, "Yönetim ile Washington'da görev alma konusunda kimseyle görüşmedim" dedi. Minneapolis Fed Başkanı, "Enflasyon yukarı yönde hareket ederse çok güçlü araçlarımız var" dedi.

Kashkari, yetkililerin anlaşmaya varır varmaz, Fed'in bilançosunu daraltma planını kamuoyuna açıklamasını istediğini söyledi. Kashkari, piyasanın bilançonun normalleşme planına reaksyonunu görmek için faiz artırımlarına ara verilmesi gerektiği görüşünü tekrarladı.

3 faiz artırımı makul

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, 2017 yılında üç faiz artırımının "makul" bir referans olduğunu söyledi. Kaplan, öte yandan, faiz artırımlarının daha hızlı ya da daha yavaş olabileceğini belirtti.

Kaplan, "Daha da ilerleme yapmamız gerek, ancak bilanço için planlara yönelik duyuru yapabileceğimiz bir döneme yaklaşıyoruz" dedi.

Kaplan, bilançoda mortgage tabanlı menkul kıymetler ve Hazine tahvillerinin hangisinin ilk önce azaltılmaya başlanacağı konusunda bir tercihinin olmadığını sözlerine ekledi.

Dallas Fed Başkanı, "Planımız bu çeşit menkul kıymetlerin her ikisi üzerinde olmalı ve bu azaltımın nasıl yapılacağı konusunda piyasalar ile iletişim kurulmalı" dedi. Kaplan, bu adımın kademeli ve öngörülebilir şekilde yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.