Fibabanka'da genel müdür değişti

Fibabanka'da genel müdür değişti

Bekir Dildar Genel Müdürlük görevini 18 Ocak 2017 tarihi itibarıyla Ömer Mert’e devretti

A+A-

7 Ocak 2011’de Fibabanka A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak atanmış olan Bekir Dildar Genel Müdürlük görevini 18 Ocak 2017 tarihi itibarıyla Ömer Mert’e devretti

27 Aralık 2010’da Fibabanka A.Ş.’nin Fiba Grubu tarafından devralınmasıyla, 7 Ocak 2011’de Fibabanka A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak atanmış olan Bekir Dildar Genel Müdürlük görevini 18 Ocak 2017 tarihi itibarıyla Ömer Mert’e devretti. Bekir Dildar bundan sonraki dönemde Fibabanka A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve devam edecek.

Ömer Mert kimdir

Fibabanka A.Ş. Genel Müdürü olarak atanmasına karar verilen Ömer Mert, 1969 yılında doğmuştur. 1991 yılında İTÜ Endüstri Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra aynı bölümde 1995 yılında Mühendislik Yönetimi yüksek lisansını tamamlamıştır. 1993 yılında başladığı sigortacılık sektöründe değişik şirketlerde görevler aldıktan sonra 2003-2005 yılları arasında Fortis Emeklilik ve Hayat A.Ş.’de ve 2005-2012 yılları arasında da Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Kurucu Genel Müdür olarak 1 Ekim 2012 tarihinde başlamış olduğu Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş.’nin başarısını, dört yıl gibi kısa bir sürede her geçen yıl katlayarak arttırmıştır. Bu süreçte Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş., CIV Hayat Sigorta A.Ş.’nin müşteri portföyünün ve akabinde Ergo Emeklilik ve Hayat A.Ş’ nin hisselerinin devralınması gibi stratejik adımlarla sektörün önemli oyuncularından biri olma yolunda hızla ilerlemiştir. Ömer Mert’in finans sektöründe 23 yıllık iş tecrübesi bulunmaktadır.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.