Fitch, ABD hedeflerini düşürdü

Fitch, ABD hedeflerini düşürdü

Fitch yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporunda ABD özel sektör yatırım büyümesi için tahminini keskin şekilde düşürürken, ABD için 2016 GSYH büyüme tahminini yüzde 1,8 olarak ortaya koydu.

A+A-

Fitch Ratings, gelişmekte olan piyasalardaki zayıflık ve enerji sektörü harcamalarındaki ayarlamaların global büyüme üzerinde baskı yaratmaya devam ettiğini açıkladı.

Fitch yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporunda ABD özel sektör yatırım büyümesi için tahminini keskin şekilde düşürürken, ABD için 2016 GSYH büyüme tahminini yüzde 1,8 olarak ortaya koydu. Fitch, ABD ekonomisi için büyüme tahminini 2013'ten bu yana ilk kez yüzde 2'nin altına indirdi. Bununla birlikte Çin için büyüme tahminini yukarı yönlü revize eden Fitch, 2016 ve 2017 için daha önce yüzde 6,2 ve 6,0 olarak ifade ettiği büyüme tahminlerini yüzde 6,3'e çıkardı. Fitch Baş Ekonomisti Brain Coulton yaptığı değerlendirmede, "Gelişmekte olan piyasa büyümesi için kısa vadeli tehdit, Çin'in uyguladığı teşvik politikası ve emtia fiyatlarının istikrar kazanmasının etkisiyle hafifledi. ABD'de tüketici harcamalarının sanayi sektöründeki yavaşlamadan etkilenmemesi muhtemel değil. Bununla birlikte ABD'de yurt içi özel sektör dengesizliklerinin ekonomiyi daha derin bir düzeltmeye iteceğine dair kanıt görmüyoruz. Çin'in genişlemeci politikalarında, kaldıraçları artırıcı ve kapasite artırımını yavaşlatıcı etkilerine rağmen büyük bir geri dönüş görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Fitch raporunda Euro Bölgesinde toparlanmanın istihdam piyasasında iyileşmenin, düşük enflasyonun ve büyümeye devam eden banka kredilerinin desteği ile rayında ilerleyen hanehalkı harcamalarına bağlı olarak devam ettiğini vurguladı. Fitch, Euro Bölgesi için 2016 büyüme tahminini yüzde 1,5'ten 1,6'ya yükseltti. İngiltere için 2016 büyüme tahmini ise yüzde 2,1'den 1,9'a revize edildi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.