Fitch'ten sigorta sektörü zarar edecek uyarısı

Fitch'ten sigorta sektörü zarar edecek uyarısı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, hayat dışı sigorta sektörünün Türkiye'de zarara geçebileceğini rapor etti

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, hayat dışı sigorta sektörünün Türkiye'de zarara geçebileceğini rapor etti. 

Fitch Ratings, Türk hayat dışı sigorta sektörünün prim tavanı uygulamasının ve artan enflasyonun etkisiyle bu yıl yeniden zarara dönmesinin muhtemel olduğunu bildirdi. 
Yayınladığı raporda Türk hayat dışı sigorta sektörünün sermaye yeterlilik oranının zayıflamaya devam edeceğini de savunan Fitch, özellikle ana ortak desteğine bel bağlayamayan küçük yerel sigorta şirketlerinin en çok etkilenenler olacağını vurguladı.

Motorlu taşıtlar zorunlu trafik sigortası içir Nisan ayında yürürlüğe giren prim tavanı uygulamasını eleştiren Fitch, uygulmanın son birkaç yılda keskin artış gösteren ortalama prim miktarını yüzde 30 civarında azatacağını belirtti.

Fitch, zorunlu trafik sigortası için getirilen prim tavanı sonrasında bu sigorta alanının karlı olmaktan çıkacağını ve bun bağlı olarak sektörün 2016'daki performansının büyük ölçüde terse dönebileceğini ifade etti. Fitch, 2015'de prim tavanı uygulamasının zorunlu trafik sigortası yapan hayat dışı sigorta şirketlerindein karlarında 600 milyon TL kayba yol açtığını hatırlattı.

Fitch, artan enflasyon, TL'de rdeğer kaybının da karlılık üzerindesi baskıda rol oynadığını ifade etti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.