Galatasaray Adası'nda yıkım, kulüpten sert tepki

Galatasaray Adası'nda yıkım, kulüpten sert tepki

Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'nda bulunan bazı yapıların yıkımı gerçekleştirildi. 

A+A-

Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'nda bulunan bazı yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Ekipler, erken saatlerde yıkım için Galatasaray Adası'na geldi. Yapıların bir bölümü iş makinesiyle yıkıldı.

Çalışmalar devam ederken iş makinesinin arızalanması sonucu yıkıma bir süre ara verildi.

İş makinesinin bozulmasının ardından adaya gemiyle yeni bir iş makinesi getirildi. Ekipler, yeni iş makinesiyle yıkıma devam etti.

Yıkım esnasında güvenlik önlemi alındı

Ayrıca yıkım sırasında Çevik Kuvvet, Deniz Polisi ve Deniz Zabıtası da güvenlik önlemi aldı. Bu arada, tesislerdeki bazı malzemeler gemilerle karaya taşınarak nakliyat kamyonlarına yükleniyor. Yıkım sırasında Deniz Zabıtası da denizden güvenlik önlemi alıyor. Basın mensupları adadaki çalışmaları gemiden takip etti.

"Karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeninin"

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümenince yıkım kararı verilmiştir. Söz konusu karara ilgililerince mahkeme yoluyla itiraz edilmiştir. Sırasıyla İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Danıştay 14. Dairesi ve en son tekrar Danıştay 14. Dairesinin 21.02.2017 tarihli kararı ile Encümen kararı onanmış olup gerekli tebligatlar yapılmıştır."

Süren: Bu safhaya gelmesi üzücü

Adadaki çalışmaları uzaktan izleyen Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, gazetecilerin soruları üzerine, adada kiracı ile mülk sahibi arasında ihtilaf olduğunu bildiğini söyledi.

Yapılara ilişkin yıkım kararı olduğunu duyduğunu belirten Süren, "Ama işin bu safhaya getirilmesi üzücü bir hadise. Bakalım ne olacak? Belediye karar almış olabilir. Bunun duydum ve görmek için buraya geldim. Bunun bu noktaya gelmiş olması çok üzücü." diye konuştu.

Doğan: Dava açtılar 'yıkın buraları' diye

Eski Galatasaray Kulübü yöneticisi Sedat Doğan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Durum belli. Sonuçta hukuka göre bir işlem yapılıyor. Galatasaray Kulübünde bunun böyle olmasını isteyen insanlar var. Dava açtılar 'yıkın buraları' diye. Yıkılıyor işte." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri, imara aykırı olduğu belirtilen yapıların yıkımının ardından Galatasaray Adası'ndan ayrıldı. Yıkımın ardından zabıta ve polis ekipleri de adanın çevresinde ayrıldı.

Kulüpten sert tepki

İmara aykırı yapılanma nedeniyle bir kısmı yıkılan Galatasaray Adası ile ilgili kulüpten açıklama geldi. Galatasaray tarafından kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray Adası hakkında, müstecir tarafından kanuna aykırı olarak yapılan eklemeler nedeniyle 21 Mart 2012 tarih ve 641-524 sayı ile alınmış yıkım kararına karşı kulübümüz mülk sahibi olarak dava açmıştı.

Söz konusu dava kapsamında, 26 Eylül 2012'de keşif yapıldı. 28 Şubat 2014 tarihinde karar kulübümüzün aleyhine çıktı. O tarihte temyiz yoluna gidildi. 8 Ekim 2015 tarihinde karar onandı. Karar düzeltme yönündeki 10 Şubat 2016 tarihli başvurumuz da 21 Şubat 2017'de reddedilince yıkım kararı kesinleşmiş oldu.

Büyükşehir'e bağlı ekipler, 28 Mayıs 2017 günü, sabahın ilk ışıklarıyla beraber kararı uygulayarak Ada'da yıkıma başladı. Yıkılan yerler, kira sözleşmesi bitmesine rağmen hukuku hiçe sayan şahsın yaptığı eklentilerdir.

Bu noktadan sonra, yıllardır Ada'da işgalci konumunda olan kiracının burayı kullanması mümkün değildir. Ada en kısa sürede, Galatasaray Adası ile ilgili olarak yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da alınan karar gereğince ve kanuna uygun şekilde yeniden düzenlenerek Türk sporuna ve üyelerimize hizmet vermeye devam edecektir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.