Galatasaray hisselerinde "genel kurul" yükselişi

Galatasaray hisselerinde "genel kurul" yükselişi

Galatasaray AŞ hisseleri cumartesi günü gerçekleştirilen genel kurulun ardından haftaya yaklaşık yüzde 12 yükselişle başladı

A+A-

Borsa İstanbulda işlem gören Galatasaray AŞ hisselerinin fiyatı cumartesi günü gerçekleştirilen genel kurulun ardından haftaya yaklaşık yüzde 12 yükselişle başladı.

Galatasaray Kulübünün cumartesi günü gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda Dursun Özbek yönetiminin, Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili yetki alması, hisse fiyatının haftaya sert yükselişle başlamasını sağladı.

Cuma gününü 33,06 TLden tamamlayan Galatasaray hisselerinin fiyatı, yeni haftaya yüzde 11,9 artışla 37,00 TLden başladı. Galatasaray futbol takımının Spor Toto Süper Liginde haftayı mağlubiyetle tamamlamasına karşın, Riva ve Florya arazilerine ilişkin proje ile gelirlerinin önemli ölçüde artacağı beklentilerinin Galatasaray pay piyasasında alımların güçlenmesine neden olduğu belirtiliyor.

Saat 09.50 itibarıyla cuma günü kapanışına göre yüzde 9 yükselişle 35,96TLde dengelenen Galatasaray hisseleri, yatırımcısına ekim ayında yüzde 12, yıl başından bu yana ise yüzde 105 kazandırdı.

Borsa İstanbulda işlem gören diğer spor şirketleri de haftaya pozitif bir başlangıç yaptı. Şu dakikalarda Beşiktaş Futbol AŞ yüzde 0,7, Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 0,4 değer kazandı. Süper Ligde Galatasaray futbol takımını mağlup eden Trabzonsporun hisseleri ise yüzde 1,7 yükseliş kaydetti.

Galatasarayın toplam piyasa değeri Florya ve Riva projelerine ilişkin beklentilerle bir günde 65 milyon lira artarken, geçen yıl sonuna göre ise yaklaşık 400 milyon lira yükseldiği hesaplandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.