Galatasaray sezonun ilk yenilgisini aldı

Galatasaray sezonun ilk yenilgisini aldı

Galatasaray-Trabzonspor, Süper Toto Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Trabzonspor, N'Doye'nin golüyle karşılaşmayı 1-0 kazandı.

A+A-

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasının en önemli maçında Trabzonspor, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenmeyi başardı. Bu sezon ilk kez deplasmanda kazanan Trabzonspor, nefes alırken, Galatasaray sezonun ilk yenilgisini aldı.

Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'ın ilk 11'indeki değişiklikler dikkati çekti.  Teknik direktör Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçının başlangıç kadrosunda 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Gençlerbirliği maçına ilk 11'de başlayan isimlerden Josue, Sneijder'in iyileşmesi sonrası yedekler arasında kalırken, sakatlandığı açıklanan Hakan Balta'nın yerine ise savunmada Semih Kaya şans buldu. Hollandalı teknik adam, Trabzonspor karşısıda ayrıca, Yasin Öztekin'in yerine Podolski'ye, Sabri Sarıoğlu'un yerine de Cavanda'ya yer verdi.

Trabzonspor'da 2 değişiklik

Sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, Galatasaray deplasmanında takımında 2 değişikliğe gitti. Son oynanan Akhisar Belediyespor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Aytaç Kara'nın yokluğunda Okay Yokuşlu'ya şans veren Yanal, Hyunjun Suk'u da yedeğe çekerek yerine Dame N'Doye'yi görevlendirdi.

Karşılaşmaya Galatasaray, hızlı başladı. Ancak Trabzonspor, orta sahayı 3 kişiyle kontrol ederek rakibininin hızınıu çok çabuk kesti veoyunu iyice sıkıştırıp pozisyon vermedi. Bordo mavilililer, ilk buldukları pozisyonda da golü buldu. 17. dakikada Castillo'nun ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşarak kaleci Muslera'yla karşı karşıya kalan Bero, pasını arka direkteki N'Doye'a aktardı. Bu oyuncu, uygun durumda topu ağlara gönderdi. N'Doye bordo mavili takım forması altında ilk golünü atarken, takımına deplasmanda 5 maç sonra gol kazandırmış oldu. 

Golden sonra Galatasaray atakları arttı. 28. dakikada Carole'ün ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda kaleci Onur Kıvrak, üzerine geçen topu iki hamlede güçlükle kontrol etti. 37. dakikada Bruma'nın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda buluşan Eren Derdiyok, sağına çektiği meşin yuvarlağa plase bir vuruş yaptı ancak kaleci Onur Kıvrak soluna gelen topu uzanarak çeldi. 41. dakikada sol kanatta topla buluşan Bruma, seri çalımlarla ceza sahasına sokulduktan sonra şutunu çekti ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

İkinci yarıda Galatasaray baskıyı kurdu am bunları pozisyona çevirmeyi başaramadı. Tolga'nın şutlarıyla tehlikeli olmayı denedi. Onlarda da Onur'u geçemedi. başarılı kaleci, önemli kurtarışlarıyla rakinine fırsat tanımadı. Karşılaşma da bu skorla 1-0 sona erdi. 

Bu sezon deplasmanda ilk kez kazanan Trabzonspor, puanını 10'a çıkarırken, sahasında ilk kez yenilen Galatasaray 17 puanda kaldı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.