Galatasaray'da tarihi gün

Galatasaray'da tarihi gün

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Riva-Florya arsaları için Emlak Konut'la yaptığı protokol için Genel Kurul'dan onay almayı bekliyor

A+A-

Florya ve Riva’yı elden çıkarıp banka borçlarını kapatmak için üyelerden destek isteyecek olan Galatasaray Başkan Dursun Özbek’i zorlu bir oylama bekliyor. Bu projelere biçilen değerlerin daha fazla olması gerektiği görüşü hakim.

Başkan Dursun Özbek ve yönetimi, daha önce Ünal Aysal'a verilmeyen Riva ve çok tartışılan Florya'nın satışı için bugün Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'deki üyelerden izin isteyecek.

Senelik 40 milyon Euro'yu bulan faizden kurtulmak isteyen yönetim, gelecek parayı bankalara ödemeyi garanti ediyor. Ancak camia ikiye bölünmüş durumda.

Bunun nedeni de ortada dönen rakamlar. Başkan Özbek iki proje için 500 milyon dolar gelir elde edileceğini işaret ederken, ön anlaşmanın yapıldığı Emlak Konut ise "En az 500 milyon TL" diyor.

Açıklanan rakamlar arasında 3 kat fark bulununca tartışmalar da beraberinde geliyor. Riva için oluşturulan komisyonun biçtiği 124 milyon dolarlık değer, camiada tartışmaları iyice ateşlemiş görünüyor.

Divan Başkanı İrfan Aktar, Doğan Hasol,Firuz Soyuer, Emre Aykar, Mehmet Dedeoğlu, Ömer İsmail Tanrıöver, Erden Timur'un yer aldığı komisyonun bu yıl Riva'nın değerini 124 milyon dolar olarak belirmesi ortamı gerdi.

2008'de 176 milyon dolar değer biçilmişti şimdi 155!

Çünkü imarı alınmış ve 3. köprüye yakın olan bu arazinin değeri, gayri menkul uzmanları tarafından 300 milyon dolar olarak gösteriliyor.

İngiliz CBRE, 2008'de Riva'ya 176 milyon dolar değer biçmişti. Daha önce alınan yüklü kredi karşılığında teminat olarak gösterilen Riva için o dönemde ortaya konulan değer 155 milyon dolardı.

Bankanın değeri düşük göstermesine karşın ortaya çıkan rakam bugünden yine yüksek. Kafa karıştıran olay ise 8 yılda burasının nasıl değer kaybettiği.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.