Gökçek'ten Ankara esnafına bir hafta süre!

Gökçek'ten Ankara esnafına bir hafta süre!

Gökçek: Ankara'da gıda fiyatları düşmezse sebze-meyve tanzim satış mağazaları açacağız

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte gıda fiyatlarının düşmemesi halinde her ilçede sebze-meyve tanzim satış mağazaları açacaklarını söyledi.

Gökçek twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliğinden vatandaşın şikayeti büyük, 'üreticiden bire alıp beşe satıyorlar' deniliyor. Keçiören Belediye Başkanı iken aynı şimdiki gibi fiyatlarla oynanıyordu. 'Fiyatları düzeltin, yoksa tanzim satışlara başlarım' dedim. Ama umursamadılar. Bende mecburen
tanzim satışlara başladım. Fiyatlar hemen aşağılara indi. Pişman oldular ama iş işten geçmişti." dedi.

Gökçek, market ve pazarlarda fahiş fiyatlarla satış yapan esnafa seslenerek, "Kar etmek en tabii hakkınız, ancak fahiş kara hakkınız yok. Ankara'da meyve ve sebze satanları ikaz ediyorum. Fiyatlar alış fiyatının iki katından fazla olursa her ilçede bir sebze-meyve tanzim satış mağazası açacağız. Bir hafta müsaade ediyoruz. Fiyatlar düşmezse
Ankara Tanzim Satış hayırlı olsun." mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemir Ertem de Gökçek'e destek vererek twitter üzerinden "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını bütün Büyükşehir belediyelerinin yapması yerinde olur." açıklaması yaptı.

TÜRK-İŞ, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin 'gıda için' yapması gereken asgari harcama tutarının Nisan'da bir önceki aya göre yüzde 2,51 oranında artış gösterdiğini açıklamıştı. Gıda fiyatlarında yıllık artış yüzde 9,45 olmuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum