Goldman ve M. Stanley Londra'dan taşınacak

Goldman ve M. Stanley Londra'dan taşınacak

Goldman ve Morgan Stanley personel ve faaliyetlerini Londra'dan taşımaya hazırlanıyor

A+A-

Goldman Sachs Group Inc. ve Morgan Stanley'nin kıdemli yöneticileri, Başbakan Theresa May'in Brexit sürecini başlatmasıyla birlikte, personel ve faaliyetlerini Londra'dan Avrupa Birliği (AB) içerisinde başka bir yere taşımaya hazırlandıklarını belirtiyorlar.

May'in iki yıl sürecek Brexit görüşmelerini 29 Mart'ta başlatacağını açıklamasından bir gün sonra, Goldman Sachs'ın yatırım bankacılığı yöneticisi Richard Gnodde, Salı günü CNBC ile gerçekleştirdiği mülakatta bankasının -Brexit ardından- ilk aşamada Londra merkezli yüzlerce çalışanını diğer ofislere yerleştireceğini belirtti. Gnodde, “Avrupa'dan daha fazla kişi işe alacağız ve bir miktar yer değiştirme olacak” dedi.

Morgan Stanley Başkanı Colm Kelleher, Londra'daki bir konferansta bir miktar insanın yerinin “kesinlikle” değiştirileceğini, yinede bankanın “kesin açıklamalar” yapmaktan kaçındığını belirtti. Kelleher, “Bu Londra'nın sonu olmayacak. Fakat açıkça belli ki uyum sağlamak zorunda kalacağız” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.