Göltaş'ın genel kurulu mahkemelik oldu

Göltaş'ın genel kurulu mahkemelik oldu

Aksu Enerji, iştiraki Göltaş Enerji'nin genel kurulunun yapılmaması için dava açtı

A+A-

 

Aksu Enerji, Göltaş Enerji'nin olağanüstü genel kurulunun toplanmaması istiyor. Aksu Enerji bu nedenle olağanüstü genel kurulun toplanmaması için dava açtı ve ayrıca 2016 yılı hesap yılı faaliyet ve işlemlerinin onaylanması, yönetim kurulu üyelerine ücret belirlenmesi gibi bazı maddelerinin ihtiyati tedbir kararı ile yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemli dava da açtı.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

İştirakimiz Göltaş Enerji Elektrik Üretim  A.Ş.'nin 28.07.2017 tarihinde almış olduğu yönetim kurulu kararı doğrultusunda, 28.08.2017 Pazartesi günü yapılacak  Olağanüstü genel kurul toplantısında sermayenin artırılması yönündeki yönetim kurulu kararına karşı İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesinde ihtiyati tedbir kararı ile olağanüstü genel kurul toplantısı yapılmaması talepli yönetim kurulu kararının iptali istemli dava açılmıştır. Ayrıca, 23.05.2017 tarihinde yapılan Göltaş Enerji  Elektrik Üretim  A.Ş.'ni olağan genel kurul toplantısının yönetim kurulunun ibra edilmesi, 2016 yılı hesap yılı faaliyet ve işlemlerinin onaylanması, yönetim kurulu üyelerine ücret belirlenmesi gibi bazı maddelerinin ihtiyati tedbir kararı ile yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemli dava da açılmıştır. İştirakimiz Göltaş Enerji  Elektrik Üretim   A.Ş.'ndeki ortaklık haklarımızın korunması amacıyla gerekli tüm işlemler yapılmakta ve davalar açılmaktadır.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.