Google, Uber'e dava açıyor

Google, Uber'e dava açıyor

Google'ın çatı şirketi Alphabet, kendisine bağlı sürücüsüz otomobil tasarlayan Waymo'ya ait ticari bilgi ve teknolojinin, Uber tarafından çalındığını iddia ediyor.

A+A-

Teknoloji devi Google'ın çatı şirketi Alphabet, kendisine bağlı sürücüsüz otomobil tasarlayan Waymo'ya ait ticari bilgi ve teknolojinin, Uber tarafından çalındığını iddia ediyor. 

İddialara göre, Waymo'nun eski yöneticisi Anthony Levandowski, şirketten ayrılıp Uber'e geçmeden önce 14 binden fazla belgeyi indirdi ve bunları beraberinde götürdü. 

Levandowski, Google'dan ayrıldıktan sonra Otto adında bir şirket kurmuş ve bu şirket, sadece yedi ay sonra Uber tarafından 700 milyon dolara satın alınmıştı. 

Google'nın yıllardır süren sürücüsüz otomobil pazarına girme çalışmalarını gerçekleştirme amacıyla satın aldığı Waymo'dan yapılan açıklamada Google ve Uber'in birçok alanda stratejik ortaklıkları bulunduğu, böyle bir kararı almanın kolay olmadığı ifade edildi. Waymo, bilgileri çalındığı için başka seçeneklerinin kalmadığını açıkladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.