Gülen'in iade talebinde 8 ayrı suçlama

Gülen'in iade talebinde 8 ayrı suçlama

Başsavcılığın Fethullah Gülen’in ABD’den iadesine ilişkin hazırladığı dosya, Adalet Bakanlığı’na gönderilecek

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” ana dosyası kapsamında Fethullah Gülen’in ABD’den iadesine ilişkin hazırladığı evrakın ayrıntıları ortaya çıktı. Dosyada Gülen’e 8 ayrı suçlama yöneltildi.

Habertürk'ün haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında yoklukta tutuklama kararı bulunan Fethullah Gülen’in ABD’den iadesine ilişkin kapsamlı bir dosya hazırladı. Dosyada Gülen’e, “nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, iftira, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, zimmet, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi, özel hayatın gizliliğini ihlal ile kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme” suçlamaları yöneltildi.

Adalet Bakanlığı’na gönderilmesi beklenen iade evrakında, Gülen’in devletin meşru örgütüne paralel ayrı bir hiyerarşik yapıda örgütlenme kurduğu belirtildi. Evrakta, Gülen’in devlet kurumlarında kadrolaşmak için sınav sorularını çaldırıp mensuplarına vermeyi özendirdiği ve teşvik ettiği vurgulandı. Gülen’in, kişilerin mahrem özel ve gizli bilgilerine meraklı olduğu belirtilen dosyada, kamu kurumlarındaki elemanları aracılığıyla kişileri usulüne aykırı dinlettiği ve izlettiği, elde ettiği bilgileri arşivlediği, bu kayıtları da şantaj için kullanarak baskıyla iş yaptırdığı savunuldu. Dosyada, Gülen’in kurduğu cemaatin gizli amacının devletin laik düzenini yıkmak olduğuna dair daha önceden hakkında dava açıldığı ancak mahkûmiyetine yeterli delil olmadığından davaların sonuçsuz kaldığı kaydedildi.

620 TANIK VAR

Şüpheli hakkında birçok suçtan mahkûmiyetine yeterli delil elde edildiği ifade edilen dosyada, o deliller şöyle sıralandı:
-Soruşturmada 620 kişi tanıklık yapmıştır. Bu kişiler Gülen’in paralel yapılanmayı yönettiğini, onun emriyle cemaat mensuplarının suç işlediğini anlatmıştır.

-Şüphelinin emriyle hukuka aykırı dinleme ve izlemeyle ilgili dava dosyaları, raporlar ve davalarda elde edilen birçok belge, itiraf, tespit ortaya çıkmıştır.
-Türkiye’de mensupları aracılığıyla topladığı ekonomik kaynakları yurtdışına çıkarıp çeşitli organizasyonların finansmanı için kullandığı, araştırma raporlarıyla ortaya çıkarılmıştır.
-Şüphelinin Türkiye’de işlenen suçları organize ettiğine dair kendisinin yayınlattığı sohbet, konuşma ve vaazları bulunmaktadır.
-Şüpheli, mensuplarına yapacağı işleri genel talimat olarak çok kere gizli ve bazen ise açık olmak üzere herkul.org internet sitesi üzerinden ilan etmektedir.
-Şüphelinin Türkiye’de işlenen suçları sahiplenip kabullendiğine ve suç işleyen kişilerin doğru işler yaptığına dair basın-yayın organlarında çıkan yazı, röportaj ve demeçleri bulunmaktadır.

 


-Yapıyı yöneten diğer kişilerle iletişim ve para trafiği tespit edilmiştir.

 

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.