Güney Kore borsası rekor kırdı

Güney Kore borsası rekor kırdı

Çin yuanı 3 ayın en yüksek seviyesine çıkarken Güney Kore borsası rekor kırdı

A+A-

Çin yuanı 3 ayın en yüksek seviyesine çıkarken Güney Kore borsası rekor kırdı

Çin hükümetinin para birimi ve Borsaları desteklemeye devam edeceği spekülasyonu yuanı 3 ayın zirvesine taşıdı. Australia & New Zealand Banking Group Araşatırma Müdürü Khoon Goh "Dün akşamdan bugün piyasalara yön verecek büyük bir gelişme olmaması nedeniyle Asya seansı bugün karışık seyredebilir. Dün yuanda yaşanan yükseliş bugün de sürerse diğer Asya para birimleri de etkilenebilir" değerlendirmesini yaptı.

Onshore yuan %0.3, offshore %0.2 oranında yükseldi. Yuan dün %0.3 yükselmişti. Şanghay Borsası ise %0.4'lük yükseliş sonrası hafif yükseldi.

Güney Kore piyasalarına girişlerin artmasıyla Kospi endeksi %0.9'luk artışla 2,364.80 puan olarak rekor kırdı. Won ise %0.9'luk ralli sonrası geriledi. 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşerek %2.24 oldu.

Hisse senedi ve tahvillere girişlerin etkisiyle Tayland bahtı yaklaşık 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı. 10 yııllıklar değişmeyerek %2.66 oldı.

Filipin pesosu fazla değişmeyerek 49.870'den işlem görürken gösterge endeks yatay seyretti.

Malezya ringiti bu hafta Asya para birimlerindeki yükselişe öncülük etti. Brent Petrol ün 50 doların üzerinde seyretmesi ve ülke varlıklarına girişin sürmesi bu durumda etkili oldu.

KLCI Endeksi 2 gün yükselmesinin ardından düştü. 10 yıllıklar değişmeyerek %3.88'de kaldı.

Endonezya rupisi değerlenirken 10 yıllık tahviller 5. günde de yükseldi, tahvil faizi 1 baz puan düşerek %6.94 oldu, gösterge endeks ise yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.