Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne 366,94 puan yükselişle 72.766,31 puandan başladı.

A+A-

Dün kazançlarını koruyamayan ve günü düşüşle kapatan Borsa İstanbul'da endeks bugüne yükselişle başladı. FED Başkanı Janet Yellen'in, dün yaptığı konuşmalar küresel piyasalarla birlikte Borsa İstanbul'da da yükselişe desteği verdi.

Borsada işlem gören hisse senetleri düne oranla ortalama yüzde 0.58 oranında primle BIST 100 Endeksi ise 72.766 puandan güne başladı.

Uzmanlar, Yellen'in açıklamalarının genel olarak ekonomileri destekler nitelikte algılandığını ve buna bağlı olarak piyasalarda pozitif bir havanın oluştuğunu belirtiyor.

Hafta başında 74 bini test ettikten sonra kar realizasyonu yaşanan BIST 100 Endeksi'nde 72 bin seviyesinde önemli bir destek bulunuyor. Uzmanlara göre ABD'de açıklanacak bilançolara paralel olarak endeks bugün içerisinde 73.000 ve ardından alımların güçlü olması durumunda 73.600 dirençlerinin test edilebileveğini belirtiyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.