TUSİAD Başkanı Yılmaz istifa etti

TUSİAD Başkanı Yılmaz istifa etti

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "benim üstümden TUSİAD yıpratılmak isteniyor" diyerek istifa etti.

A+A-

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Muharrem Yılmaz, "Sütaş ile ilgili iddiaların TÜSİAD'a zarar vermesine izin veremem. Yazılı basında yer alan haberler ile TÜSİAD istismar edildi." dedi.

"TÜSİAD'ın itibarı çok önemli bir emanet, zarar gelmesini istemedim." diyen Yılmaz, "Sütaş'ta sendikal çalışmaları hızlandıracağım. Sendika üyeliği nedeni ile işine son verilen var ise gereğini yapacağım. Sütaş'ta sendikaya karşı herhangi bir yönetici yoktur. Benim üzeirmden TÜSİAD'ı yıpratma operasyonu yapıolıyor." açıklamasında bulundu.

Hükümete yakın yayın organlarından Sabah ve Yeni Şafak gazetelerinde bugün Yılmaz'ın sahibi olduğu SÜTAŞ aleyhinde haberler yer almıştı. 

Sabah gazetesi bugün, Sütaş'ın, işe iade için Karacabey fabrikası önünde eylem yapan işçileri yıldırmak için eylem alanına 13 ton hayvan pisliği döktüğünü ileri sürdüğü haberinde , tezek kokusu yüzünden süt fabrikasını sineklerin bastığını ve yönetimin sonunda döktüğü pisliği kendisi temizlemek zorunda kaldığını belirtmişti.

Yeni Şafak ise bugünkü sayısında, TÜSİAD Başkanı'ndan işçisine inanılmaz zulüm! başlığı ile verdiği haberinde, "TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, kendi şirketi Sütaş'ta, işçilerine savaş açtı. Yılmaz sendikaya üye olan işçileri işten attı, e-devlet şifrelerini ele geçirdi. Yetinmedi işçilerin eylem yaptığı alana­ 13 ton 'inek dışkısı' döktü" ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.