Acemi manipülatör sosyal medyada yakalandı

Acemi manipülatör sosyal medyada yakalandı

Borsa İstanbul’da bir hisseye yatırım yapan iki acemi manipülatör fiyatı yükseltmek için Twitter’dan hisseye övgüler yağdırınca Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yakalandı.

A+A-

Borsa İstanbul’da bir hisseye yatırım yapan iki acemi manipülatör fiyatı yükseltmek için Twitter’dan hisseye övgüler yağdırınca Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yakalandı. SPK bülteninde bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yatırımcılara pay alım tavsiyelerinde bulunduğu tespit edilen Fatih Akyüz ile bu kişi tarafından yapılan pay alım önerilerini kısa mesaj yoluyla yatırımcılara gönderdiği anlaşılan Özkan Çolak’ın savunmalarının alınacağı belirtildi.

500 BİN TL CEZASI VAR

Hareketin ‘Piyasa Bozucu Eylemler’e girdiğinin belirtildiği açıklamada iki kişinin öneriyi yaymadan önce öneride bulundukları hisseyi aldıkları, öneriyi yaptıktan sonra ise sattıklarının anlaşıldığı belirtildi. SPK işlemin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 103 ve 104’üncü maddeleri kapsamında değerlendirildiğini kaydetti. Acemi manipülatörler suçlu bulunursa 500 bin liraya kadar para cezası ödeyecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.