Beyaz eşya satışları toparlanıyor

Beyaz eşya satışları toparlanıyor

Yılın ilk yarısında gerileyen beyaz eşya satışları, haziran ayında yüzde 8 arttı

A+A-

Beyaz eşya satışları Haziran ayında tüketici güvenindeki düzelme eğilimi, Ramazan öncesi öne çekilen talep ve yüksek sezon etkisiyle yüzde 8 artarken; ilk dört ayda yaşanan daralmanın etkisiyle Ocak-Haziran döneminde ise yüzde 7 düşüş kaydetti.

Avrupa pazarındaki toparlanmanın etkisiyle Haziran ayında yüzde 7 artış kaydeden sektör ihracatı ise, yılın ilk altı ayında yüzde 6 yükseldi.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) tarafından açıklanan ve aracı kurum notlarından derlenen verilere göre, beyaz eşya satışları Haziran ayında yüzde 8 artışla 623,531 adet olurken; Ocak-Haziran döneminde ise yüzde 7 gerileyerek 2.98 milyon adet olarak gerçekleşti.

Beyaz eşya satışları seçim dönemi belirsizliği ve tüketici güvenindeki gerilemeyle Ocak ayında yüzde 14, Şubat'ta yüzde 13, Mart'ta yüzde 15, Nisan'da ise yüzde 14 gerilemenin ardından Mayıs'ta yüzde 3 artış kaydetmişti. Beyaz eşya satışları 2013 yılı tamamında yaklaşık yüzde 6 artışla 6.83 milyon adet olarak gerçekleşmişti. İhracat ise 2013 tamamında yüzde 1 gerileyerek 16.06 milyon adet olmuştu.

TÜRKBESD verilerine göre, beyaz eşya ihracatı Haziran ayında yüzde 7 artışla 1.4 milyon adet, Ocak-Haziran'da da yüzde 6 artışla 7.97 milyon adet olarak gerçekleşti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.