Çok sayıda emniyetçi gözaltında

Çok sayıda emniyetçi gözaltında

22 ilde ortak olarak başlatılan operasyon kapsamında aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı

A+A-

Hükümetin, Gülen Cemaati'ne dönük operasyonu devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın seçim konuşmalarında sık sık dile getirdiği paralel yapıya karşı operasyon kapsamında olduğu iddia edilen bugünkü operasyon kapsamında çok sayıda emniyet mensubunun gözaltına alındığı ileri sürülüyor. 22 ilde bu sabaha karşı başlatılan operasyonlarda, aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 34 kişinin gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler arasında polis memurlarının da bulunduğunu ve sadece İstanbul'da 200'e yakın adreste arama yapıldığını bildirilyor. 

Şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve sahtecilik" suçları ile gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonun, Selam Tevhid soruşturmasını yürüten polislere karşı yapıldığı ve suçlamaların; özel hayatın gizliliği, konut dokunulmazlığını ihlal, casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, sahte delil üretme ve soruşturmanın gizliliğini ihlal olduğu kaydedildi.

Operasyon kapsamında İstanbul’da, 200’e yakın adreste arama yapılırken, bu aramaların yoğunlaştığı yerler Halkalı ve Alibeyköy’deki polis lojmanları oldu.

Eski müdür de gözaltında

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 17 ve 25 Aralık operasyonları sırasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü olan Ö.K. da gözaltına alındı.  Polisler tarafından evinden alınan Ö.K., doktor kontrolü için, diğer gözaltına alınan polisler gibi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Gözaltına alınan şüpheliler, doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’ne getirildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.