Gözaltındaki emniyetçi sayısı artıyor

Gözaltındaki emniyetçi sayısı artıyor

Bu sabaha karşı 22 ilde başlatılan ortak operasyonda gözaltına alınanların sayısının 50'yi geçti. İki koldan yürütülen operasyonda 134 kişi için gözaltı kararı olduğu iddia ediliyor

A+A-

Bu sabaha karşı 22 ilde başlatılan ortak operasyonda gözaltına alınanların sayısının 50'yi geçti. İki koldan yürütülen operasyonda 134 kişi için gözaltı kararı olduğu iddia ediliyor. 

22 ilde bu sabaha karşı başlatılan emniyet mensuplarına yönelik operasyonlarda, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 55 kişinin gözaltına alındı.

Haber kanalları, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler arasında polis memurlarının ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğunu, sadece İstanbul'da 200'e yakın adreste arama yapıldığını bildirdi.

Emniyet mensuplarına yönelik iki ayrı operasyon yürütüldüğünü, terörle mücadele şubesinin düzenlediği operasyonda 40 kişinin, organize suçlar biriminin yürüttüğü operasyonda ise 15 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor. Öte yandan Türkiye genelinde 134 kişi için gözaltı kararı bulunduğunu belirtiyor.

Sabaha karşı başlatılan operasyonlar kapsamındaki şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve sahtecilik" suçları ile gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin iki eski müdürünün de bulunduğu ifade ediliyor. İstanbul'da gözaltına alınanlar hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.