İsrail'de Türk mallarına boykot

İsrail'de Türk mallarına boykot

Türkiye'de İsrail veya sahibi yahudi olduğu iddia ürünlere karşı başlatılan boykota misilleme İsrail'den geldi. Büyük marketler Türk ürünlerini boykot ediyor

A+A-

Türkiye'de İsrail veya sahibi yahudi olduğu iddia ürünlere karşı başlatılan boykota misilleme İsrail'den geldi. Büyük marketler Türk ürünlerini boykot ediyor.

İsrail'deki büyük marketlerden Rami Levi ve Blue Square, Türk firmalarının ürünlerini satmayacaklarını açıkladı. İki firma da stokları tükenene kadar Türkiye'de üretilen ancak kendi markaları olan ürünleri satacak. Yetkililer iki mağazanın boykotunun parasal büyüklüğünün 100 milyon dolara yakın olduğunu belirtiyor.

Brand For You mağazaları boykot konusunda henüz bir karar almadığını açıkladı ancak İsrail'in en büyük süpermarket zinciri olan Super Sol'un de boykot uygulamasına katılması da bekleniyor.

Super Sol, Türk mallarının çok daha ucuza gelmesine rağmen, İsrail'e düşman bir ülkenin mallarını satmanın ilkelerine aykırı olduğunu iddia etti.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.