Erdoğan'dan Cesaret Madalyası'nı geri istediler

Erdoğan'dan Cesaret Madalyası'nı geri istediler

Amerikan Yahudi Kongresi, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan 2004 yılında verdiği Cesaret Ödülü'nü iade etmesini talep etti.

A+A-

Amerikan Yahudi Kongresi, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan 2004 yılında verdiği Cesaret Ödülü'nü iade etmesini talep etti.

Kongre Başkanı Jack Rosen, Erdoğan'a gönderdiği mektupta, ödülün verilme şart ve gerekçelerini sıralayarak, artık bu şartlara uymadığı için ödülü kendisinden geri istediklerini aktardı.

Cesaret Ödülü'nün Erdoğan'a "terörizmle mücadele, İsrail-Filistin sorununa barışçıl bir çözüm bulunması, köktendinciliğin reddedilmesi ve Türkiye'deki Musevilerin korunması konularında gerek kişisel gerekse küresel bir lider olarak kararlı duruşu nedeniyle verildiğini" belirten Rosen, Erdoğan'ın kendileri bu ödülü verdikten 10 yıl sonra "dünyadaki en şiddetli İsrail karşıtı lider haline geldiğini" savundu.

İsrail'in Hamas'ın roketlerine karşı "kendini savunma hakkını kullanmasını" Erdoğan'ın "Barbarlıkta Hitler'i bile geçtiler" diyerek eleştirdiğini hatırlatan Kongre Başkanı Rosen, mektubunda şunları kaydetti:

"Bu tür nefret dolu açıklamalar sadece Türkiye-İsrail ilişkilerine zarar vererek masum insanları riske sokmakla kalmayıp, sizin İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın çözümünde meşru arabulucular arasındaki yerinizi kaybetmenize de yol açar."

Rosen, bütün bu nedenlerden dolayı ödülü geri istediklerini belirterek, ileride Erdoğan'ın fikrinin değişmesi durumunda ödülü yeniden vermeyi umduklarını da bildirdi.

ABD'de 1906 yılında kurulan ve başta ABD olmak üzere diğer ülkelerdeki Yahudilerin de haklarını savunmayı amaçlayan Kongre, Başbakan Erdoğan'a 2004 yılında Cesaret Ödülü vermişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.