Bank Asya: Ziraat ile görüşmüyoruz

Bank Asya: Ziraat ile görüşmüyoruz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Bank Asya'yı Ziraat Bankası'nın alacağı yolunda görüşmeler yürütüldüğü yolundaki sözleri, katılım bankası tarafından doğrulanmadı.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Bank Asya'yı Ziraat Bankası'nın alacağı yolunda görüşmeler yürütüldüğü yolundaki sözleri, katılım bankası tarafından doğrulanmadı.

Rotahaber'in konuyla ilgili özel haberine göre hükümetin hedef haline getirdiği Bank Asya ile ilgili bugün kafa karıştıran bir açıklama yapıldı. Ekonominin patronu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ziraat Bankası’nın Bank Asya’yı almak üzere görüşmeler yaptığını açıkladı. Bank Asya çevrelerinden alınan bilgiye göre ise böyle bir görüşme yapılmadı ve yapılanlar bütünüyle algı operasyonuna yönelik girişimler.

Ziraat Bankası’nın Bank Asya’ya satın alma ile ilgili herhangi bir başvuruda bulunmadığı ifade edilen haber şöyle:
"Banka çevrelerinin bu konuda paylaştıkları bilgi, 'Böyle bir başvuru olsa idi, banka yönetiminin hiç zaman kaybetmeden Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bu durumu bildirmesi gerekirdi. Başvuru olmadığı için KAP’a da böyle bir bilgi paylaşımı yapılmadı' şeklinde oldu.

Ayrıca, Katar Islamic Bank ile ilk baharda yapılan ortaklık girişimi çerçevesinde Eylül ayına kadar münhasırlık anlaşması bulunuyor. Katar Islamic Bank, görüşmelerden bütünüyle çekildiğini açıklamadan bu tarihten önce Bank Asya’nın bir başka kuruluş ile görüşmesi mümkün değil.

Amaç algı yönetimi

O zaman akıllara gelen sorunun cevabını aramaya çalıştık. “Ziraat Bankası’nın Bank Asya’ya böyle bir başvurusu yoksa, Babacan bu açıklamayı niçin yapmış olabilir?” Banka çevrelerinden aldığımız bilgi, bu tür haberlerle bir algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor ve banka ile ilişkisi olanlar ürkütülmeye çalışılıyor tarzında oldu. Banka yöneticileri, Bankalar Yasası uyarınca kamu tarafından peşpeşe yapılan denetimlerde bugüne kadar bir tane olumsuz rapor
tutulmadığı daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Babacan: Henüz neticelenmedi

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gün içinde yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın alma konusunda görüşmeler yaptığını belirtmiş ve "Henüz bu görüşmeler neticelenmedi ama neticelenirse bizim arzu ettiğimiz bir şey oluşur. Ziraat Bankası, Bank Asya'yı satın alırsa böylece kamunun bir katılım bankası olmuş olur" ifadelerini kullanmıştı."  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.