Hava sıcaklığı hafta sonunda artacak

Hava sıcaklığı hafta sonunda artacak

Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek

A+A-

Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Yapılan son değerlendirmelere göre Hava sıcaklığının, yarın (Cuma) ve hafta sonunda ülke genelinde artarak, iç ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 7, diğer bölgelerde ise 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan hava sıcaklığının, Pazar günü Marmara'da, hafta başında (Pazartesi) ise batı kesimlerde azalarak, mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.

Bazı illerimizde önümüzdeki günlerde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri Ankara 35 - 36, İstanbul 32 - 35, İzmir 36 - 37, Denizli ve Aydın 39 - 41, Antalya 35 - 37, Adana 33 - 34, Samsun ve Trabzon 29 - 32, Erzurum 29 - 31, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 40 - 42 derece olacak. Yüksek hava sıcaklığının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.