Bank Asya bir kaç güne tamam

Bank Asya bir kaç güne tamam

Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri (TKBB) Osman Akyüz, Bank Asya'yla ilgili sürecin bankacılık sektöründe sistematik bir risk yaratmayacağını ve konunun birkaç gün içinde sonuçlanabileceğini söyledi.

A+A-

Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri (TKBB) Osman Akyüz, satış sürecinde olan ve ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar Borsa İstanbul'da işlem sırası kapanan Bank Asya'yla ilgili sürecin bankacılık sektöründe sistematik bir risk yaratmayacağını ve konunun birkaç gün içinde sonuçlanabileceğini söyledi.

Borsa İstanbul, ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar işlem sırasını kapattığı Bank Asya'yı dün BIST Pay Endeksleri'nden de çıkarma kararı almıştı.

Borsa İstanbul Katılım Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan TKBB Genel Sekreteri Akyüz, "Kurumlar üzerine düşeni yapıyor. Meseleyi çözmek için olağanüstü çalışıyorlar. Birkaç gün içinde inşallah hayırlı bir netice olur" dedi.

Bank Asya'ya ilişkin belirsizliğin çok sürmeyeceğini söyleyen Akyüz, "Olay yakinen kontrolümüz ve takibimiz altında. Üzerimize düşeni yapıyoruz, kimsenin endişesi olmasın. Sistematik bir risk olmayacak. Temennimiz ve gayretimiz o yönde. Tüm kurumlar çok iyi niyetli çalışıyor" dedi.

Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Bank Asya'nın satış sürecine ilişkin hükümet tarafından yapılan çelişkili açıklamalar ve bazı kamu kurumlarının banka ile protokollerini gerekçelerini açıklamadan sonlandırması, bankanın geleceğine dair soru işaretlerini artırmıştı.

Bank Asya, 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk iddiaları operasyonunun ardından hükümet ve Gülen cemaati arasındaki gerilimde cemaate yakın banka olarak değerlendirilmiş ve mevduat çıkışı yaşayarak zor bir sürece girmişti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, geçen hafta Ziraat Bankası'nın Bank Asya ile satın alma görüşmeleri yürüttüğünü açıkladı. Bu açıklamanın ardından, Bank Asya, Qatar Islamic Bank (QIB) ile Mart ayında yaptığı münhasırlık anlaşmasını yurtiçi yatırımcılarla ortaklık görüşmesi yapabilmek amacıyla feshettiğini bildirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.