Gül: Yeni başbakan Davutoğlu

Gül: Yeni başbakan Davutoğlu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 27 Ağustos'ta AKP genel başkanlığını Başbakan Tayyip Erdoğan'dan devralacak kişinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olarak göründüğünü söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 27 Ağustos'ta AKP genel başkanlığını Başbakan Tayyip Erdoğan'dan devralacak kişinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olarak göründüğünü söyledi.

Gül, 28 Ağustos'ta görevi devretmeden önce sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, yazarlar ve gazetecilerin katıldığı dün akşamki son veda resepsiyonunda soruları yanıtlarken, "Partinin kongresi cumhurbaşkanlığını devretmeden bir gün önce olacak. Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim" dedi ve şöyle devam etti:

"Başbakan olduğumda büyükelçi yaptığımı hatırlarsanız, ondan sonra da Dışişleri Bakanlığım boyunca, beş yıl hep yanımda oldu, beraber olduk. Bizim dava, akım içerisinde bizden sonraki jenerasyonun değerli isimlerinden birisi. Tabii ki inanıyorum ki çok başarılı olur. Başarılı olması Türkiye'nin başarısı olacaktır. Hepimiz de birikimlerimizle tabii ki destek oluruz."

Erdoğan bu hafta Perşembe günü yapılacak olan MYK'da parti genel başkanı ve başbakan olacak kişinin belirleneceğini açıklamıştı.

"Çeşitli yazılanlar, çizilenler konusunda, bir taraftan benim cumhurbaşkanı olma sürecimde 'Aman cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerin bana parti kurdurması, yeni, başka cephelere çekmesi, onu gördüm. Bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce doğrusu saygısızlıkları da gördüm, bu son süre içerisinde. Bunların hepsini de takip ettim" diye konuşan Gül, şöyle devam etti:

"Ama doğrusu, bunlar da olağan şeyler. Bundan sonra birikimlerimizi, tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz ki desteklemeye, aktarmaya çalışacağım."

Cumhurbaşkanlığı görevini devrettikten sonra İstanbul'da yaşayacağını söyleyen Gül, "İstanbul'a yerleşeceğim, biliyorsunuz, Ankara'da şimdi olmayı düşünmüyorum. Türkiye'nin başarısı hepimizin, cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi nasıl davranırsa ben de bundan sonra muhakkak ki öyle davranacağım. Beni bilenler bunu bilir. Beni bilmeyen, yani bizim cenaha yeni giren veyahut da geçmişi çok iyi bilmeyenler bu konuları günlük konuşurlar. İşte onlara da söyleyeceğim, demin söylediğim kadar söylemiş olayım yani saygısızlıklarını bir hatırlatmış olayım, geçeyim. O kadar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı süresi içerisinde bütün partilere eşit mesafede olmayı bir anayasal görev olarak düşündüğü için herkese aynı mesafede durduğunun altını çizen Gül, "Bittikten sonra benim partime, politik kimliğime dönmemden daha doğal bir şey olamaz. Bunu söyledim. Tecrübelerimi, birikimlerimi devletime, milletime, içeride, uluslararası faaliyetlerde aktarmak için bundan sonra da bu şekilde hareket edeceğim" dedi.

AKP tarafından gündeme getirilen başkanlık sistemi konusundaki sorulara karşı Gül, parlamenter sisteme inandığını tekrarlamakla yetindi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.