Yargıtay'dan Erdoğan'ı üzecek karar

Yargıtay'dan Erdoğan'ı üzecek karar

Yargıtay Başkanlar Kurulu, Erdoğan'ın "konuşursa gitmem" dediği Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun adlı yıl açılış töreninde konuşma yapmasına izin verdi

A+A-

Yargıtay Başkanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın "konuşursa gitmem" dediği Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun adlı yıl açılış töreninde konuşma yapmasına izin verdi

Yargıtay Başkanlar Kurulu, Barolar Birliği Başkanının adli yıl açılışlarında yaptığı konuşmaların sona erdirilmesinin AİHS'nin 10 ile TC Anayasası'nın 25 ve 26. maddeleri gereğince ifade özgürlüğüne müdahale niteliği taşıyacağından kuvvetler ayrılığı prensibine göre yönetilen çağdaş demokratik hukuk devletinde kabulünün mümkün olmadığını belirterek, bu nedenle 2014-2015 adli yıl açılışı tören programında TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na konuşma yapması için 25 veya 30 dakika süre ayrılmasına karar verdi.

Yargıtay Başkanlar Kurulu bugün yaptığı toplantıda 1 Eylül’de yapılacak 2014-2015 yılı adli yıl açılışı gündemini görüştü. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, yargının üç kurucu unsurundan biri olan avukatları temsilen Türkiye Barolar Birliği Başkanının 1973 yılından beri Yargıtay Birinci Başkanından sonra adli yıl açılış törenlerinde konuşma yaparak yargının işleyişi hakkında açıklama yaptığı kaydedildi. Barolar Birliği Başkanı’nın sorunları dile getirdiği ve çözüm yolları önerdiği kaydedilen açıklamada, “Barolar Birliği Başkanının adli yıl açılışlarında yaptığı konuşmaların sona erdirilmesi AİHS'nin 10 ile TC Anayasası'nın 25 ve 26. maddeleri gereğince ifade özgürlüğüne müdahale niteliği taşıyacağından kuvvetler ayrılığı prensibine göre yönetilen çağdaş demokratik hukuk devletinde kabulü mümkün değildir. Bu nedenle 2014-2015 adli yıl açılışı tören programında Sayın TBBB'na konuşma yapması için (25 veya 30 dakika) süre ayrılmasına karar verilmiştir” denildi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.