Dolar ve borsaya faiz dopingi

Dolar ve borsaya faiz dopingi

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar gerilemeye, borsa yükselmeye başladı

A+A-

Merkez Mankası'nın merakla beklenen faiz kararının ardından piyasalardan ilk tepkiler gelmeye başladı. Serbest piyasada önceki gün 2.1645'ten kapanan dolar faiz indirimi kararının ardından 2.1525'e geriledi. 

Faiz indirimi kararı borsada da alımların artmasına neden oldu. Haftaya yükselişle başlayan ve dün de beklentilerle değer kazanan endeks bugün ilk seansı yüzde 0.02 kayıpla 80.736 puandan kapattıktan sonra ikinci seansa yükselişle başladı. Faiz kararının açıklanmasından kısa bir süre sonra başlayan işlemlerle 81.101 puana kadar yükselen BIST 100 Endeksi 81 bin puan üstünde tutunmaya çalışıyor. 

Merkez Bankası, piyasaların haftalardır merakla beklediği PPK toplantısında fonlama faizini yüzde 12’den yüzde 11,25'e, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını da yüzde 11,5’ten yüzde 10,75’e düşürdü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.