AKP'de Davutoğlu dönemi başladı

AKP'de Davutoğlu dönemi başladı

Erdoğan tarafından partisinin genel başkanı olarak aday gösterilen Davutoğlu, bugün düzenlenen olağanüstü kongrede 1,382 oy ile genel başkan seçildi.

A+A-

AKP genel başkanlığına seçilen ve Başbakan olarak görevlendirilecek olan Ahmet Davutoğlu'nun, cumhurbaşkanı ile uyumu ve parti içi dengeleri gözetmesi beklenirken, 2015 genel seçimi öncesi, bir yandan özellikle faizlerin seviyesi konusunda ayrışma olan ekonomiye dikkat etmesi, öte yandan Dışişleri Bakanlığı döneminde eleştirildiği zorlu dış konjonktürle ilgilenmesi gerekecek.

Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan tarafından partisinin genel başkanı olarak aday gösterilen Davutoğlu, bugün düzenlenen olağanüstü kongrede 1,382 oy ile genel başkan seçildi.

Cumhurbaşkanlığı görevini yarın devralacak olan Erdoğan aynı gün Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirecek ve Davutoğlu Cuma günü kabineyi sunacak.

Erdoğan AKP kongresinde yaptığı konuşmada, Davutoğlu'nun "emanetçi" bir başbakan olmadığını ve bundan sonraki dönemde Davutoğlu başkanlığında kurulacak hükümete her türlü desteği vereceğini söyledi.

Erdoğan'ın yeni kabineyi onaylamasının ardından hükümet programının 1 Eylül'de TBMM'de okunması, 4 Eylül'de görüşmelerinin gerçekleştirilmesi ve 6 Eylül'de de güven oylamasının yapılması öngörülüyor.

Davutoğlu da kongrede yaptığı konuşmada, yeni dönemde Erdoğan ile aralarında hiçbir ihtilaf yaşanmayacağını belirterek, çözüm süreci ve "paralel yapı" ile mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.