JP Morgan, Türkiye için tavsiyesini düşürdü

JP Morgan, Türkiye için tavsiyesini düşürdü

JP Morgan Gelişmekte olan Piyasalar Hisse Senedi Strateji raporunda, Türkiye için tavsiyesini 'ağırlığını artır'dan 'nötr'e indirdi.

A+A-

JP Morgan Gelişmekte olan Piyasalar Hisse Senedi Strateji raporunda, Türkiye için tavsiyesini 'ağırlığını artır'dan  'nötr'e indirdi.

Türkiye'nin önümüzdeki dönemde Global Gelişmekte olan Piyasalara paralel performans göstermesini beklediklerini ifade eden JP Morgan, Türkiye'nin gelişmekte olan piyasalar içinde ağırlığını 'ağırlığını artır'dan 'nötr'e indirdiklerini belirtti. Türkiye'de 2 yıl vadeli tahvil faizinin yaz aylarında görülen en düşük seviyeden yaklaşık 100 baz puan yükseldiğini ve bunun 3. çeyreği Türk banka karları için zorlu bir ortam haline getireceğini belirten JP Morgan, bununla birlikte ECB'nin potansiyel parasal genişlemesinin Türkiye'ye etkisinin TL faizlerin aşağı gelmesine ve hisse senedi piyasasına yardım edebileceğini işaret etti. 

JP Morgan, ECB'nin parasal genişlemeye gitmesinin Türkiye için yaptıkları tavsiyeye yönelik bir yukarı yönlü risk olduğunu da belirtti. Türkiye'den Sabancı Holding, Vakıfbank ve Halkbank'ı portföylerinde tutmaya devam ettiklerini belirten JP Morgan. Temettü ödemesinin yakında olacağı inancı ile Turkcell için düşük beta özel durumunu devam ettirdiklerini de vurguladı. JP Morgan, kaçınılması gereken hisseler olarak Akbank ve Koç Holding'i işaret etti.

Turkcell, Vakıfbank, Halkbank ve Sabancı Holding için 'ağırlığını artır' tavsiyesini devam ettiren JP Morgan, Akbank için 'ağırlığını azalt', Koç Holding için 'nötr' tavsiyesini sürdürdü.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.