Yiğit Bulut, Erdoğan ile gitti

Yiğit Bulut, Erdoğan ile gitti

Erdoğan'ın başbakanlığının son döneminde ekonomiden sorumlu danışman olan Yiğit Bulut, Cumhurbaşkanı'nın ekonomiden sorumlu başdanışmanı oldu

A+A-

Yiğit Bulut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı oldu. Bulut ile ilgili kararname Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nı devraldığı cuma günü gecesi yayımlandı.

28 Şubat sürecei ve sonrasında oldukça sert ulusalcı yazıları ile öne çıkan Yiğit Bulut, daha sonra yön değiştirmiş ve Gezi Olayları'nın hemen sonrasında Başbakan Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı olmuştu.

Bulut, faiz indirimi konusu başta olmak üzere mevcut ekonomi yönetimi ile farklı düşünüyor. Son olarak Ekonomiden Sorumlu Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın almak için görüşmeler yürüttüğünü açıklamış Yiğit Bulut ise bu açıklamanın hemen ardından böyle bir şeyin olmadığı, bunu söyleyenler hakkında SPK'nın soruşturma açması gerektiğini söylemişti. Ziraat Bankası bu gelişmeden yaklaşık 1 hafta sonra Bank Asya ile görüşmelerin sonlandırıldığını açıklamıştı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.