Euro 1.3114 dolara geriledi

Euro 1.3114 dolara geriledi

Euro dolar karşısında zayıf ekonomik görünüm ve jeopolitik riskler nedeniyle geriledi 1.3114 ile bir yılın en düşük seviyesini gördü.

A+A-

Euro dolar karşısında zayıf ekonomik görünüm ve jeopolitik riskler nedeniyle geriledi 1.3114 ile bir yılın en düşük seviyesini gördü. Uzmanlar, piyasaların perşembe günü yapılacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısını beklediğini ifade ediyor.  İyileşmedeki duraksama, enflasyondaki düşüş ve Euro Bölgesi reformlarının hızındaki bocalamanın gündemde olduğu Avrupa'da toplantıdan çok önemli bir karar çıkması beklenmiyor. Bazı analistler ECB'nin faiz indirimine gitmeyeceğini savunurken, bazıları en fazla 10 baz puana kadar varacak bir indirim öngörüyor.

İyileşmedeki duraksama, enflasyondaki düşüş ve Euro Bölgesi reformlarının hızındaki bocalamanın yanısıra Ukrayna'da büyüyen çatışma ortamıyla artan jeopolitik riskler nedeniyle Avrupa'nın üçüncü büyük ticaret ortağı Rusya'da yaptırıma gitmesi, ekonomik geri çekilmedeki hızlanmayı da beraberinde getirdi. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.