Bank Asya BDDK ve SPK'ya 4 dava açtı

Bank Asya BDDK ve SPK'ya 4 dava açtı

Bank Asya, kendileri hakkında Bankacılık Kanunu'na aykırı yapan ajans, gazete, internet sitesi ve televizyonlar hakkında gerekli işlemleri yapmayan kurumlara 4 dava açtı

A+A-

Bank Asya, kendileri hakkında Bankacılık Kanunu'na aykırı yapan ajans, gazete, internet sitesi ve televizyonlar hakkında gerekli işlemleri yapmayan ve görevlerini ihmal eden, düzenleyici kurumlar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yetkililerine Ankara’da ve İstanbul’da 2’şer dava açtı.

Bank Asya, haklarında manipülatif haber servise koyan ve bunların çeşitli medya mecralarında yayınlanmasına sebep olan Anadolu Ajansı hakkında da pazartesi günü savcılığa şikayette bulunacak

Zaman Gazetei'nde yer alan habere göre, Sabah Gazetesi ve AA, önceki gün Bank Asya’nın BDDK tarafından 70. madde kapsamına alınmasını, ‘Bank Asya devlete geçti’ minvalinde haberleştirmişti.

Şirket yönetimi, gerçeği yansıtmayan bu haberi yayımlayan ve kullanan gazete, internet sitesi ve televizyonlara doğru olmayan bilgi ile itibarsızlaştırmaya çalışmaktan dava açılacağını belirtti.

Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Bank Asya'dan 17 Aralık operasyonundan sonra kamu kurumlarının hesaplarını kapatması ile ciddi oranda mevduat çıkışı yaşanmış, bankanın hiselerinin Borsa İstanbul'daki işlem sırası da kapatılmıştı. 

 

 

 

BANK ASYA KÖPRÜLERİ ATIYOR


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.