470 komisere tenzili rütbe

470 komisere tenzili rütbe

Emniyet içindeki paralel yapı operasyonlarında 470 komiser ve komiser yardımcısının rütbelerinin söküldüğü ileri sürüldü

A+A-

Emniyet'te, komiser ve komiser yardımcılığı sınavlarında sorularını çalındığı ve bu sayede komiser veya komiser yardımcılığına geçtiği iddiasıyla 470 polisin rütbesi söküldü.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da rütbesi sökülen komiser yardımcısı sayısı 45, Ankara'da ise 25 olarak açıklandı. 

Haberde rütbe yükseltme sınav sorularının çalınarak bazı polis memurlarına dağıtıldığı müfettiş raporuyla belirlendiği ileri sürüldü. Soruşturma ile 2009, 2010 ve 2011 yıllarındaki sınavlara ilişkin yapılan incelemeler neticesinde 470 kişinin kopyayla komiser yardımcısı ve komiser olduğu tespit edildi. Soruşturma neticesinde 30 ilde 470 komiser ve komiser yardımcısının rütbesi söküldü. İstanbul'da rütbesi sökülen komiser yardımcısı sayısı 45, Ankara'da ise 25 olduğu öğrenildi.

Haberde ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü komiser ve komiser yardımcılarına yönelik işlemlere ilişkin başta Ankara, Bartın, İstanbul ve Gaziantep olmak üzere 30 ilin valiliklerine yazı gönderildiği, uygulamaya konulan talimat üzerine 30 ilde aralarında komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 470 polisin rütbeleri söküldüğü ve rütbe sökme işleminin devam edeceği belirtildi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.