Ağaoğlu EPDK'yı mahkemeye verdi

Ağaoğlu EPDK'yı mahkemeye verdi

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Seferihisar Rüzgar Projesi'nin lisansını yönetmelikte tanınan süre içerisinde yapmadığından dolayı iptal etmesine karşı EPDK yönetim kurulu üyeleri hakkında dava açtı

A+A-

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, EPDK'nın Seferihisar Rüzgar Projesi'nin lisansını yönetmelikte tanınan süre içerisinde yapmadığından dolayı iptal etmesine karşı EPDK yönetim kurulu üyeleri hakkında dava açtığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl 17 Aralık soruşturmaları sürecinde gözaltına alınmasının ardından ilk kez bir basın toplantısı düzenleyen Ağaoğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Gecikme gerekçesiyle iptal edilen lisanslarla ilgili olarak Ağaoğlu, "Proje gecikti ama devlet kurumlarından dolayı gecikti. Bu da mücbir sebeptir" dedi ve ekledi:

"Dün itibariyle EPDK'nın 9 kişilik yönetim kurulu hakkında hem ceza davası açtım, hem iptal davası açtım, hem de görevi kötüye kullanmaktan şahsi davalar açtım."

EPDK, elektrik üretim lisansı almış ancak süresi içinde tamamlanmamış yatırımlara, inşaat öncesi izinleri tamamlaması için altı aylık süre vermiş ve bu süre de 2 Mayıs tarihinde sona ermişti. Bu süre zarfında izinlerini tamamlamayan ve yatırımlarına başlamayan 20'ye yakın firmanın lisansları ise 1 ay kadar önce iptal edildi.

Ağaoğlu 2009 yılında aldığı Seferihisar rüzgar projesinde resmi kurumlardan alınması gereken izin süreçlerinin hâlâ devam ettiğini söyledi.

Ağaoğlu, imar durumu için Tabiat Varlıkları Kurulu'na müracaat ettiklerini ve 2012'den bu yana hâlâ izin çıkmadığını ve imar planının onaylanmadığını ancak bu süreç içinde EPDK'nın lisansları iptal etme kararı aldığını kaydetti.

Ağaoğlu'nun verdiği bilgiye göre EPDK'nın Seferihisar projesi iptal etmesi şirket ortaklarının üç sene yatırım yapması ve yeni ihaleye girmesine engel oluşturacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.